Kan man spare penger med refinansiering?

Kostnader

Alt koster penger i dagens samfunn. Det koster penger å bo, det koster penger å dra på ferie og det koster penger å ha barn. Hvis man ønsker alt dette så må man gjøre noe. Man må spare penger slik at man har penger og man må kunne ta smarte grep i privatøkonomien slik at den kan brukes på best mulig måte. Penger man får inn går fort ut igjen. Penger som kommer inn og brukes fornuftig kan gjøre veldig mye nytte mens man har den. Det er akkurat dette som er essensen i budsjett og regnskap. Du må planlegge slik at du vet, og du må spare hver eneste dag her og der slik at du har noe igjen. Bruker du for mye så strammer det seg inn så mye at det fort sier stopp.

Spar penger

Den beste måten å spare penger på veldig kort tid er ved refinansiering av gjeld. Det finnes veldig mange andre måter å spare penger på, som ved å slutte å bruke penger eller ved å tjene mer, men fordelen ved refinansiering er at du kan snakke med banken din om å få lavere rente, og er banken din snill så sier den kanskje ja. En annen mulighet er å gå til en annen bank å få penger der slik at du da kan betale ned lånet hos den første banken. Dette kalles refinansiering. Hele poenget er å bli kvitt gammel gjeld med billigere ny gjeld. Det er overraskende hvordan dette gjøres. Du må søke som du vanligvis gjør for å få forbrukslån. Prosessen for å få lånet er grundig og krevende. Det stilles høye krav til den som person, men har du vært flink med egen økonomi kan du få muligheten til å få et lån med lavere rente enn det du hadde tidligere. På denne måten sparer du penger med noen enkle med krevende grep.

Gjør ting selv

Vi bruker penger hver eneste dag. Det kan være penger på sykkel, på bensin eller på toget. Bare det å bevege seg fra et sted til et annet koster penger. Hvis du ønsker å spare penger på det du gjør må du gå inn i hver neste oppgave å se hvordan du kan kutte kostnaden akkurat der. En stor del av det å kutte kostnaden er å gjøre mer selv. Eier du et lite hotell med 20 rom og ikke går i null fordi du har 2 ansatte så må du nok bli kvitt en ansatt å sette inn egen innsats for at det skal gå rundt. Eier du verksted blir det fort det samme. Det er enkelt å bli kvitt folk for å gjøre mer selv. Slik er det også i privatøkonomien. Jo mer du gjør selv jo mer kan du spare på snekker eller rørlegger. Nå kreves det sertifisering på mange oppgaver i hjemmet, men mange kan man også gjøre selv.