Billån

Billån er en mellomting mellom huslån og boliglån. Når du får et boliglån, som nevnt tar banken sikkerhet i hus og de ber deg hoste opp penger. Til gjengjeld får du en lav rente. Dette er byttehandelen. Du er mer involvert i avtalen mot at du får en lavere rente.

Billån lar deg ikke være så involvert i handelen mot en litt høyere rente. Du trenger vanligvis ikke å spytte inn noen penger selv. Du kan bare møte opp og få bilen mot at du signerer noen papirer som gir et lån på 100%. Banken tar pant i bilen som sikkerhet. Du får da en grei prosent mot at du slipper egne penger.

Forbrukslån

Forbrukslån er et hakk bedre. Når du tar opp et forbrukslån trenger du ikke å bekymre deg for egen kapital. Det er veldig praktisk. Du trenger heller ikke å gi noen form for sikkerhet for å få pengene. Det er bare å spørre om pengene så får du dem. Bankene tar dermed en litt større risiko med deg ved at de ikke ber deg om noen penger eller at de ber deg om noen som helst form for sikkerhet. I denne byttehandelen tar bankene litt høyere rente enn de andre lånene hvor banken tok sikkerhet eller egenkapital/eller begge deler.

Forbrukslån er strukturerte lån som du må følge opp ved å betale hver eneste måned. Dette er ikke det samme som kredittkortlån. Disse lånene trenger du ikke å betale avdrag på og de er mer fleksible. Renten på kredittkort er høyest.